Fogkövesség

A fogak rendszeres ápolását már kölyökkorban meg kell kezdeni, így elkerülhető lesz a fogkőképződés kialakulása. Kiskutyánk fogait a fogváltást követően rendszeresen, hetente egy-két alkalommal meg kell tisztítani. Létezik speciálisan válogatott tengeri algákat tartalmazó porkeverék, diétás tápok, enzimtartalmú fogpaszták és rágócsíkok is erre a célra. Kiválóan megfelel egy nagy kifőtt vagy füstölt marhacsont is, melyet kutyánk nagy izgalommal fog rágcsálni. Kísérjük figyelemmel, hogy a fogváltás során minden tejfog kihullott-e mert a 8 hónapos kor után bentmaradt fogak már nem esnek ki maguktól és hosszabb távon, felfogva a lepedéket rontják a maradandó fogakat. Ezeket bódításban kell ez esetben eltávolítani.

Ha már fogköves a kutyusunk mielőbb forduljunk állatorvoshoz a fogak megtisztítása
céljából!

A fogakat ultrahangos fogkőleszedővel megtisztítva, majd a zománcot felpolírozva azok újra régi fényükben ragyognak, és kutyusunk szája sem bűzlik már messziről a rohadó fogaktól és a fogkőtől.

Ellenőriztesse állatorvosával legalább évente egyszer kutyájának fogait és kérje tanácsát a teendőkről! Ne hagyja, hogy az Ön kutyája is így járjon!